Direct contact? Bel: 085 070 31 73

HomeSpeciaal transportVuurwerktransport

Vuurwerktransport

VuurwerktransportBij vuurwerk kan je denken aan Oud & Nieuw, maar wist je dat het grootste gedeelte van het jaar er ook vuurwerk vervoerd wordt? Rainbow Logistics & Solutions B.V. is gespecialiseerd in het vervoer van vuurwerk, omdat wij hét transportbedrijf zijn voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR).

Wij zijn trots dat we het hele jaar door vuurwerktransporten mogen verzorgen voor diverse klanten. Zowel voor vuurwerkfestivals - die plaats vinden van mei tot en met september-  als voor andere evenementen, zoals Tomorrowland, Defqon, Andre Rieu of Sail 2020.

Onze klanten kiezen voor vuurwerktransport via Rainbow Logistics & Solutions, omdat wij:

Onze wagens zijn EX/II gekeurd bij het RDW

Rainbow Logistics & Solutions hecht veel waarde aan kwaliteit en service. Hierdoor hebben wij onze wagens EX/II laten keuren bij het RDW.

Wanneer een wagen EX/II gekeurd is, betekent dit dat deze bestemd is voor het vervoer van stoffen en voorwerpen in de ADR klasse 1. Onze voertuigen worden jaarlijks gekeurd om aan de eisen van het vuurwerktransport voldoen.

Laden en lossen in Duitsland (Befähigungsschein)

Wij beschikken over een Befähigungsschein volgens het sprengstoffgesetz sprengG. Door de Befähigungsschein mogen wij zowel consumentenvuurwerk als professioneel siervuurwerk in Duitsland vervoeren.

Laden en lossen in België

Wij mogen ook in België laden en lossen door middel van een vergunning van de Federale Overheidsdienst Economie in België. De Federale Overheidsdienst Economie is een Belgische federale overheidsdienst die als opdracht heeft de voorwaarden te scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt in België.

Ook al verplicht het ADR dit niet, bij het vervoer van springstoffen in België moeten er in veel gevallen twee personen van minstens 21 jaar aanwezig zijn in het voertuig. Eén van hen moet een beëdigd begeleider zijn. De verplichting hangt af van de categorie en van de hoeveelheid springstoffen.

Rainbow Logistics & Solutions heeft de expertise in huis om het vuurwerktransport in België te regelen voor jou!

Apart zijn verzekerd voor vuurwerktransport

Rainbow Logistics & Solutions is apart verzekerd voor vuurwerktransport. Wij zijn voor € 10.000.000,- verzekerd tegen schade voor ongevallen met gevaarlijke goederen.

Wij vervoeren de volgende stofindentificatienummers:

  • UN 0333 - 1.1G
  • UN 0334 - 1.2G
  • UN 0335 - 1.3G
  • UN 0336 - 1.4G
  • UN 0337 - 1.4S

Rainbow Logistics & Solutions: jouw specialist in het vervoer van vuurwerk!

Wilt u gebruik maken van dit speciaal transport of juist meer informatie?

Vraag offerte aan Neem contact met ons op